de

TIPI'S


Ook binnen onze baby/dreumesgroep spelen we in op het karakter van het kind. Al bij heel jonge kinderen zien we verschillen in wensen. Daar waar de ene baby in alle rust wil ontdekken (en misschien nog wat moeite heeft met te veel prikkels) wil de andere baby bedrijvigheid om zich heen hebben.


De ruimte is hier op ingericht. Baby's kunnen in (hoge) boxen, in wipstoeltjes & ze kunnen kruipen op zachte matten op de vloer. Ook hier werken we met hoeken. Er is een hoek waarin ze worden uitgedaagd en een hoek waar vooral rust heerst.


Rust hoek: Middels zachte kleuren op de muur en een prikkelarme inrichting geven we ruimte voor het verwerken van prikkels en een rustmoment.


Slapen: Slapen doe je in alle rust. In onze afgesloten slaapruimtes bevinden zich (stapel)bedjes welke reeds voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen (per 1 januari 2016), waar kinderen kunnen slapen op het door hen gewenst tijdstip.


Voeding:  Dat gezonde voeding belangrijk is voor de ontwikkeling van het jonge kind, weet iedereen. Daarom is het voor ons niet moeilijk om kinderen het juiste voorbeeld te geven.


De ene ouder stelt wat meer eisen aan gezonde voeding dan de andere. Wij respecteren ieders keuze en proberen daarom een zo breed mogelijk aanbod te doen.


Borstvoeding: Binnen Kanti werken en denken we graag met borstvoedende moeders mee. We bieden uiteraard ook ruimte waar moeders in alle rust hun kind zelf kunnen voeden.


Flesvoeding: Vanwege grote verscheidenheid in voeding nemen ouders flesvoeding en flessen zelf mee.


Magnetron: Liever geen voeding uit de magnetron? Geen probleem. We warmen het dan au bain marie of in een pannetje op.


  • Eten:
  • in de ochtend eten we vers fruit dat in stukjes wordt geserveerd (keuze uit minimaal 2 soorten)
  • tijdens de lunch eten we (licht) bruine boterhammen
  • gezond beleg voor baby en dreumes (kaas, ei, vleeswaren, zuivelspread, etc.)
  • er is altijd een mix van biologisch, suikervrij en regulier beleg aanwezig
  • baby's & dreumesen krijgen aan het einde van de middag een door ouders meegebracht warm hapje.
  • we zijn bekend met de rapley-methode en kunnen daarin meedenken


  • we kiezen zoveel mogelijk voor voeding & dranken zonder geur-, kleur- en smaakstoffen


 

Zachte pastel tinten op de groep

Lekker naar buiten

Ook de allerkleinsten mogen een liedje uitzoeken.

Zo leuk om ze te zien genieten.

Rechtvaart 3C

5171 TA  Kaatsheuvel                                          06-44815850                                             info@kantikind.nl