Binnen BSO-groepen De Tama's & De Tanka's  is het programma afgestemd op de wensen van het schoolkind.

Een vierjarige  heeft echter andere wensen dan een kind uit groep 7. Om die reden hebben wij een locatie waar veel mogelijk is. Zowel binnen- als buiten ruimten zijn ingericht voor  kinderen van diverse leeftijden. 

Daarnaast  bieden we een gevarieerd programma dat  kan meebewegen met de wensen van de kinderen. En soms splitsen we groep, zodat kinderen met hun leeftijdgenootjes kunnen spelen.


Kanti biedt opvang aan kinderen van diverse basisscholen uit de regio (Kaatsheuvel, De Moer, Waalwijk, Sprang Capelle, Loon op Zand, Drunen). Taxi Bax verzorgt (naar onze tevredenheid) het vervoer naaren van deze scholen.


In ons programma vindt uw kind :


Muziek: We zingen veel. De bekende kinderliedjes komen voorbij, maar ons "repertoire" reikt ook verder. Verschil in ritme, vrolijke melodien en muziek die uitnodigt om te bewegen. Van up tempo tot klasieke muziek. Muziek is ook een fijn communicatiemiddel, want de taal van muziek spreekt iedereen.


Theater/dans: Op dinsdagmiddag treft uw kind juf Janine   bij  De Tama's. Zij heeft een kindertheater en biedt diverse activiteiten op het gebied van expressie,  poppenspel, dans enz.

         Juf Janine tijdens 1 van haar voorstellingen op onze BSO


Sport: Onze locatie heeft een binnenspeeltuin, waar kinderen naar hartelust kunnen klimmen, glijden, bouwen, ravotten en dansen. Deze ruimte is gevuld met een enorme speelstructuur met ballenbak, glijbanen, grote blokken, kabelbaan enz.  Kortom: aan beweging geen gebrek.


Spel: Lekker vrij spelen. Hoe heerlijk is het om na een drukke schooldag even niets te hoeven? Spelen kan binnen en buiten. Ravotten, een boekje lezen, met lego bouwen  of een gezelschapsspelletje ...........


Yoga: Yoga heeft positieve invloed op de lichamelijke ontwikkeling en de manier waarop kinderen hun zintuigen leren gebruiken. Nog belangrijker echter is de ondersteuning die yoga kinderen geeft bij het ontdekken van hun eigen ik.

Kinderen ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Maar na een schooldag met  vele inspanningen en prikkels hebben ze ook ontspanning en rust nodig. Het is binnen Kanti dan ook vanzelfsprekend dat we kinderen ook ontspanning bieden. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.


Wetenschap, cultuur en creativiteit:  Op donderdag treft uw kind juf Monique . Zij heeft een kinderatelier en beheert een bos, waar zij met andere kunstenaars diverse projecten begeleidt. Daar kunnen we (met name tijdens schoolvakanties) heen. Juf Monique biedt uw kind workshops gericht op beeldende kunst, natuurbeleving en wetenschap.


Klik hier voor een filmpje    van 1 van de uitstapjes naar het bos van juf Monique.


Natuur: Kinderen staan dicht bij de natuur. We hebben uiteraard aandacht voor de seizoenen. Maar we proberen ook veel materialen uit de natuur te halen. Niet alleen om te knutselen, maar ook om te decoreren. Vanuit onze visie 'leer meer in sfeer' halen wij de natuur naar binnen. Plastic is zeker niet 'verboden' binnen onze ruimte, maar we streven ernaar om een zo natuurlijk mogelijke omgeving te creĆ«ren.   Onze locatie aan de Rechtvaart biedt kinderen een landelijke omgeving met meer dan 4000m2 buitenspeelplezier.  Veel gras, bomen en een rustige omgeving  zorgen voor een sfeervolle natuurbeleving.


Creativiteit: Binnen Kanti kijken we met veel aandacht naar de creativiteit van ieder kind. Gezamenlijk hetzelfde knutselwerkje maken kan erg leuk zijn, maar wij vinden dat we daarmee de creativiteit van kinderen niet uitdagen. Onder creativiteit verstaan wij het zelf mogen bedenken van een oplossing en/of het zelf creeren van een kunstwerk(je). Want dat wordt het als je kinderen zelf laat creeren.   

En natuurlijk maken we ook wel eens knutselwerkjes die zijn voorgedaan door  de pedagogisch medewerkers. Prima, niets mis mee. 

Rechtvaart 3C

5171 TA  Kaatsheuvel                                          06-44815850                                             info@kantikind.nl       

de

Tama's & Tanka's

Speelhoeken

1 van de kunstwerken

Onze binnenspeeltuin

 Onze skelterbaan

Na school moet je ook 'ff kunnen chillen'